logo
IRC Archive / Freenode / #suse / 2010 / February / 01 / 1
Algyz
How can I enable nvidia logo on startup?
tartan
Can anybody help me?
yaloki
Delhoumi: I didn't take it, I don't need it
Delhoumi
Could you tell me why?
yaloki
Delhoumi: because I'm good
:D
Delhoumi: and I have a job already
tartan
Algyz - Option "NoLogo" "False" in /etc/X11/xorg.conf
yaloki
Delhoumi: if you're looking for a Linux job, it can certainly help, but it's also pretty expensive
Algyz
First of course nvidia-xconfig
mmaybee
tartan
twkm
tartan: without any information? i cannot.
mmaybee
maybe can help, i've worked thru a few network issues.
woodefec
hi, i can see my repos when in Repo Conf in yast, but not when i enter the softwawre management
how to fix that? how to rebuild all repos?
twkm
zypper clean, but that likely won't do anything to make them appear in sw_single.
tartan
Oh yes. Network is provided by wireless router with DHCP and stuff like that. All my linux/windows boxes connect fine - i just pick my ESSID in network manager or wicd and here i am.
I am typing from openSUSE netbook, in fact.
Delhoumi
yaloki : Could you tell me about such document that help to prepare this eaxm? openSUSE guides is it usefull?
mmaybee
i had to disable networkmanager, no DNS w/my 3g modem.
tacit
twkm: ah http://www.truecrypt.org/docs/?s=truecrypt-portable
tartan
But the main laptop connects to wireless (i can even log in to router) but would not ping anything but gateway. I guess it is nameserver or routing issue.
mmaybee
check /etc/resolv.conf
tartan
Done. Everything is commented out.
twkm
not good.
either manual, susconfig or networkmanager must put at least one nameserver line in that file or no names will resolve.
mmaybee
i think nm overrides it. Can't help w/nm, I don't use it.
tartan
One moment, i'll check out resolv.conf on working machine
aeRoSoL
you probably have another resolve.conf such as resolve.conf.netconfig
mmaybee
aerosol: yes, exactly.
aeRoSoL
just move the /etc/resolve.conf.netconfig to /etc/resolve.conf
mmaybee
the controls are in /etc/sysconfig/network/config, but making changes there gave me problems...
tartan
Yeah, i found it, should contain nameserver 192.168.1.1. Pretty strange - when i tried to set up connection manually i told to use gateway as nameserver.
twkm
nm would normally do that based on the dhcp it received.
tartan
Does the newly installed opensuse have wpa-supplicant, wext and dhcpcd?
twkm
ahh, a fresh install ... knetworkmanager is broken. update it immediately.
aeRoSoL
zypper dup
tartan
I have no bloody cat5 wires at home. Going to check out one script i had for wireless on arch.
twkm
if the only problem is the resolve.conf file doing what aeRoSoL said should get you going, then the updated knetworkmanager should keep things working.
tartan
Once i am online i remove networkmanager and install wicd on any machine that has X. Nm seems to act weird in any distro i tried with any DE.
mmaybee
Confess i quit trying w/nm. My connection works now, i'm happy ;)
tartan
Pretty strange, resolv.conf is allright now... What's wrong with nm in fresh install and what should i download to fix it? Provided that i cannot connect my laptop to network but i have a working netbook.
aaron__
Hi everyone i'm in a bit of a jam just finish installing suse
aeRoSoL
tartan: run updates.
aaron__
i was trying to run update however i'm not sure what this means DBus error : Unable to get transaction id from packagekit.
keeps popping up
tacit
aaron__: You can switch the backend from packagekit to zypper (you may need to install a package)
aaron__: In the meantime, "zypper up" will update your system.
tartan
I can not run updates because i have no network access on the machine that needs updates.
beargeist
tartan: you can switch your network to traditional ifup method in yast, which works
aaron__
thanks tacit but i don't quite understand what your saying
tacit
aaron__: Hmm. What don't you understand?
aaron__
ou can switch the backend from packagekit to zypper (you may need to install a package)
sorry but i'm brandnew to linux
cool
tacit: I followed your advice and made some progress. I would love, if you could help further. I posted it on forum. http://bit.ly/openkdesuse
AsG_
where to find the application launcher source code ?
tartan
beargeist - trying it, thank you.
AsG_
can anybody please tell me where to find the application launcher source code ?
beargeist
AsG_: "the application launcher"? what do you mean exactly? for most packages, there should be a source rpm. "zypper si <package>" will install <package>s source
zieglerk
when entering Yast the following error message: "Cannot deactivate all displays: at least one display must be active".
I was not even close to the displays -- I wanted to change the keyboard layout.
tartan
Yeah! It works! Thank you very much, dhcpcd did not work somewhy. Went for my updates. Hope there are nvidia drivers 190 there.
aaron__
guess i'll figure this out some other time
back to windows lol
AsG_
beargeist:i need to make the launcher point to a folder instead of a file
beargeist
AsG_: and you need to be more patient. repeating yourself that quickly will only antagonize us
AsG_: what is "the launcher"?
zieglerk
Where can I activate the display?
cool
OpenSuse without Internet, Possible? Please guide me! http://bit.ly/openkdesuse
AsG_
the create launcher facility on Gnome
sorry
beargeist
AsG_: sorry. i do not use gnome.
which did not mean he sould leave... well...
mmaybee
tartan: for me, ifup/wicd is the way to go for wireless.
twkm
though #opensuse-gnome or a general gnome channel might be better.
tartan
mmaybee, i also use wicd but by default nm is installed in suse and ubuntu. In debian or arch i just run a script for wpa_supplicant and dhcpcd.
mmaybee
tartan: right, i should have been cleare in explaining that the 1st thing i did was disable it and use ifup,(after i gave up trying to make nm work).
tartan
anyway, it works now! hahaha, back to yast, goodbye, strange piece of code named knetworkmanager, wicd is coming!
twkm
heh.
tartan
Goodbye everyone, back to new SUSE, gonna install nVidia drivers.
Samay
(Action) have a nice night suse
octocpp
did vlc packages get downgraded in the repos? I see all avail were in red
aeRoSoL
octocpp: what repos?
vlc repos?
twkm
packman moved to bs and did something odd to some of their package versions and some of their repo names.
#packman suggested 'dup' to fix it all. (i declined)
aeRoSoL
(Action) sticks to vlc repo for vlc....
szal
twkm: why?
octocpp
aeRoSoL: i think the packman repo
i updated a week ago and i had no sound out from vlc with either the alsa out or the pulse out
aeRoSoL: i wen to degrade it and wa happy to see a red on in there so i hope this ver works again
szal
vlc-qt-1.0.4-0.pm.1.1.i586 <- + 3 others w/ same version and pkg revision
aeRoSoL
you should try upgrading before downgrading.
octocpp
aeRoSoL: sweet, the pulse output works, i was about to flip out
alumno00
Hallo. Can any tell me I is possilble to use a HDMI connection to see a video camera in a Laptop? Thanks
octocpp
aeRoSoL: i did upgrade, that is what broke it
george_
hi!
openSuSe rocks!
tacit
george_: Glad you like it.
george_
I was an Ubuntu user... now I`m using OpenSuSe
boombatower
when using yast partitioner, I am reformating my 500GB external drive to ext4...which is recommeded partition type: MSDOS or GPT (I obviously don't care about being able to read on windows)
Kanerix
MSDOS
GPT is for messing with BSD partitions and the like
For linux, use MSDOS
type
boombatower
Kanerix: ok, thx
Kanerix
:)
feathersanddown
in wich package exist libthreadweaver.so ?
Kanerix
Is it possible to get a linux system to handle two routing gateways in the routing table to the same destination?
feathersanddown
i have a crash report with: #7 0xb549ef4c in ?? () from /usr/lib/libthreadweaver.so.4 ..... so i have to install the appropiate debug package....
Kanerix
on different interfaces
szal
feathersanddown: zypper wp libthreadweaver.so
tacit
Kanerix: yes
Kanerix
hmm
szal
or, rather, libthreadweaver.so.4
feathersanddown
ok... let me see.....
Kanerix
Here's my routing table. I have two routes to the internet, but only one works at a time. Currently it's the wlan0 route: http://pastebin.com/d5c1cc21e
What am I doing wrong?
Kanerix
aeRoSoL, Hey, that seems to be what I'm looking for. Thanks! Now to see if I understand... hehe Thanks mate
Hmm if I understand this correctly, it requires them to both be static IPs?
One is static in mine, but hte other is DHCP
aeRoSoL
wow, you're so wrong on gpt Kanerix
francisco_
Hi! I want to resize my "home" partition. I went to yast and tried to make the resize but it says that it is mounted. my question is, it's ok to unmount that partition?
feathersanddown
szal: ... still downloading... ;)
Kanerix
aeRoSoL, Well thank you for pointing it out so vividly
aeRoSoL
no problem :)
Kanerix
sarcasm
francisco_
aeRoSoL: is that link for me?
aeRoSoL
francisco_: no. it's for whoever wants to read a little about gpt.
francisco_
ok thx
aeRoSoL
francisco_: you can use the umount command as root to unmount a file system
mmaybee
seek help w/suse 11.2 problem. After reboot, 3g modem works. if cable gets disconnected, kernel selects usb0 device instead of ttyACM0. usb0 is ethernet device, uses cdc-ether module. quick fix is: modprobe -r cdc-ether; modprobe -r cdc-acm; modprobe cdc-acm, then reconnect cable. is there an easier way?
szal
mmaybee: non-professional assessment: sounds like a case for HAL; you could trigger a script that does these steps
Jetchisel
udev issue?
Kanerix
hotplug?
szal
'hotplug' hasn't been used for quite a while, iirc
that was before udev/hal
mmaybee
i'm running old way, ifup. default behavior is unwanted
szal
what's a 3G modem anyway? cellphone?
mmaybee
cellphone modem
szal
and why do you have Ethernet on USB?
beargeist
szal: we'd call it "umts"
mmaybee
suse 11.2 default behavior selects usb0 device, i don't want this. it doesn't happen at boot
szal
(Action) hasn't arrived in UMTS times yet ^^
mosno
what's the deal, Novell? I call your Australia sales office during business hours and it goes to voicemail?
beargeist
mosno: and you complain in an openSUSE channel about it? we are not novell. bug them.
mosno
beargeist, i am trying to!
i only mention it here for the lulz. i know that some of you work at novell
twkm
szal: which? i have no idea why they suggest dup -- repo configuration is far too complex for that to be a safe response on their part. hence why i declined.
beargeist
possibly, but not on a sunday night/afternoon
feathersanddown
szal: if you are a girl, i could be give you a kiss!! thank very much for the hint!
:D
szal
lol
(Action) is male
aeRoSoL
beargeist: I think the aussies are Monday morning right now?
feathersanddown
a beer ? a coffee?
beargeist
feathersanddown: why wouldn't you kiss a guy?
feathersanddown
kiss only for my father ¬¬'
:P
mosno
aeRoSoL, correct, it is 11:32AM here
beargeist
feathersanddown: though bear is better than kisses from guys...;)
feathersanddown
yes
szal
aeRoSoL: nevertheless a bit unlikely for significant Novell staff to read here though ^^
octocpp
is there a problem with the amd Turion II m520 and linux that we know of ?
beargeist
aeRoSoL: yeah. but here it is 1.30 am and in th us it should be afternoon or s/th like that...
octocpp
I have a Toshiba Sat l505d-es5025 and i cant even get suse 11.2 cd to boot
szal
beargeist: between 16:30 and 19:30, depending on location ^^
mmaybee
with 11.1, this problem did not occur. with 11.2, device is correctly identified the first time it is
szal
mmaybee: looked for/filed a bug already?
surgy
hey guys
kupdater is being gay
when i try to use yast or zypper it says that the resource is locked by the application with pid 4651 (/usr/sbin/packagekitd)
how do i fix this?
Dominian
kill 4651 as root
that's how I fix it
BManojlovic
good night
szal
surgy: let the updater finish and/or disable it
surgy
Dominian: how do i keep it from happining in the future?
feathersanddown
szal: uhm...... well... your hint function, i have been installed some packages that solves the problem, but there are some libraries that don't
Dominian
surgy: I'm not sure what causes that to be honest, it only happens rarely for me.
surgy
szal: the updater crashed
mmaybee
plugged in. If the modem is cleanly hung up (eg, via kinternet), can reconnect OK. Problem occurs only when cable is replugged. it's my phone, too, ocassional disconnect is unavoidable. oh well, at least i have a workaround better than rebooting.
Jetchisel
surgy: right click on update icon and disable it
surgy
Jetchisel: updater crashed
Jetchisel
disable it
aeRoSoL
mmaybee: why are you not using network manager
surgy
oph weell ill just kill it and check back here l8r
mmaybee
aerosol: nm will not set dns correctly for me. connects ok, but no DNS.
aeRoSoL
mmaybee: have you run updates?
mmaybee
aerosol: yes. i even tried editing /etc/sysconfig/networg/config and changing NETCONFIG_DNS_POLICY from auto to eg, ppp* NetworkManager, which should work but doesn't.
NETWORKMANAGER="no" works, though ;)
surgy
?
octocpp
is it normal for a laptop mounse to not work in suse 11.2? is there some mod i need to install ?
crap, I have a Insyde h20 bios on this laptop, is there any hope for linux to support it any time soon ?
Guest50375
hello everyone
feathersanddown
hello
surgy
yeah
my suse install is becomming really unstable