logs archiveIRC Archive / Freenode / #ubuntu / 2010 / March / 28 / 1
brianherman
can anyone help me with wireless with a macbook pro 4,1 in karmic
tete
i have another problem, with grub2, and i have no idea whats going on... i need the server to work until monday :/
brianherman
how do i retrieve all the drivers for it
restricted drivers
tete
i can install karmic and restart, but when i shutdown and start the system again it just says: error: out of disk
Typos_King
Sandy80d: do a -> sudo fdisk -l; find out where the ubuntu install is and then do a -> sudo e2fsck -c /dev/UBUNTUPARTITION;
ddelony
Is it possible to boot Ubuntu from USB on a MacBook Pro?
tete
ddelony, why not
crypt-0
deanus, sudo /etc/init.d/vboxdrv setup manuall fails as usual : * modprobe vboxdrv failed. Please use 'dmesg' to find out why
bryson
I am having a problem with synergy (ubuntu karmic server, windows 7 client). Client is laggy. Found a solution online (run synergys as root) but that didn't help. Any suggestions?
         

tete
install grub to the usb device and set the boot priority in your bios so that the usb device will boot
ddelony
tete: When I hold down the command key to choose the boot device, the USB doesn't show up.
phiberoptik
yeah same here
synergy works wonder if windows windows
but ubuntu does weird stuff
Typos_King
tete: try turning off the acpi module.... I think if you add it to your boot line under -> /boot/vmlinuz.... at the end -> acpi=off noapic handles that, which is an issue in the APM module, you may also want to see if you installing the linux-backports-modules may fix it too
Tom22
Typos_King chkdsk /r takes ages :P still at 16%
deanus
crypt-0, no, sorry :) leave out the manuall, that was me trying to say manually
ddelony
Tom22: You should take that complaint to Microsoft. :-)
DareDevil0
How can i connect my wlan to the network
tete
Typos_King, thx i'll try it
Typos_King
Tom22: yes it does,I never said to do it :P, but you should after the power outtage, I said boot using the live-cd to see if you can pull your files out :)
DareDevil0
i have wep encryption
Guest31276
klappi
DareDevil0: wep is not good try wpa2
Crash2108
Anybody?
Tom22
ddelony yeah i know :P I wasn't complaining. Just.. I never have done it before :P Typos_King I know :P ddelony suggested it, if this doesn't work, I'll head for the live cd x]
olga_
darolu: ty guys
darolu
!anybody | Crash2108
ubottu
Crash2108: A large amount of the first questions asked in this channel start with "Does anyone/anybody..." Why not ask your next question (the real one) and find out?
DareDevil0
i now is not wep but the AP is not mine i have to connect the computer to the network
olga_
erUSUL: ty guys
         

Typos_King
!ask Crash2108
ddelony
Tom22: I guess it'll take a while if the hard drive was corrupted.
erUSUL
olga_: worked ?
darolu
olga_, It worked I presume
slackster
Hi, seems like process "evolution-data-server-2.28" isn't being killed when I log out from the GUI. This is a bug?
I notice they add up
Typos_King
!ask | Crash2108
ubottu
Crash2108: Please don't ask to ask a question, simply ask the question (all on ONE line and in the channel, so that others can read and follow it easily). If anyone knows the answer they will most likely reply. :-)
peturi
no wHELO al, IK HAVE very IMPORTANT Queistolni!!! I have had ABIt of Beer, and i wTHink Now i'ts good idea to Got And MAKE SOME YOUTUBE VIDOEso.. but i have problems.. cuz i don't konw hwere to start.. which sofwtare can i use for ubuntu to make youtube videos??? I trhink i want to to screencast.. show how linux works etc... and ideas?? i want screencapture+audio.. kj THANKS
.
darolu
peturi, gtk-recordmydesktop
klappi
PeterT: ffmpeg works good for me
peturi
darolu: do yU tHINk it's ok for my micraphone to speak there?
klappi
peturi: ffmpeg works good here
darolu
peturi, yes, it should work, if your microphone sound comes out from your speakers, it will be recorded
Typos_King
peturi: I think you should go lie down for a while and take a good nap, when done get a nice hot soup and when sober come back so you actually use an answer :P
peturi
GHODO THAKS ALL!!!
NOW
i have manged tdo tdo apt-cache get install gtk-getdesktop
and now i shall begin
wil post my results veryhs oon here fo ryou trto yenjoy
=)
darolu
peturi, skål
slackster
I can't find anything in the forums about evolution-data-server processes adding not being killed.
randomusr
hello
peturi
darolu: im Icelanci, use +á instead of å.. so Skál. ;:)(
darolu
slackster, evolution-data-server manages more than just mail, it might be 'normal'
m0ar
I went over to Opera as a browser, but emesene still opens links in Firefox. How can I fix this=
crypt-0
deanus, still fails.
darolu
peturi, Skál!
slackster
can someone else check "top -u user" to see if they have a pile of evolution-data-server processes? higher uptime might be helpful.
deanus
crypt-0, have you got dkms installed? did you use the repo or the deb
ddelony
Anyone try the beta of the Netbook Remix for the next version?
acicula
rabies: http://www.trevorpounds.com/blog/?p=111 end of post explains building 2.95.3 on a 9.10 ubuntu system
randomusr
After running some recent updates, my 10 key no longer works, and flash is broken. Is anyone else having this issue?
tete
Typos_King, no that didnt work :(
randomusr
this is with 10.04 on 64 bit desktop
slackster
I want to know if this is a bug...
tete
i still get: error: out of disk
and i dont see any timeout even i said it should display it
randomusr
wtf
my mouse isn't working exactly now
crypt-0
deanus, its installed.
deanus
crypt-0, cant see why it wonr install.. try removing it and starting again.. using the repo.. or even try the ose version in ubuntu repo
Typos_King
tete: the acpi=off noapic or the backport-modules?
tete
acpi=off noapic
ddelony
randomusr: 10.04 support is in #ubuntu+1
tete
i try the backport-modules...
randomusr
huh?
tete
btw its a NAS station (acer easystore h340)
randomusr
hmm
Typos_King
tete: and you added it to the /boot/vmlinuz.... acpi=off noapid end of 'that' line and the press ctrl-x to boot from line?
tete
no i dont see any grub menu
ddelony
randomusr: This channel is for support of the official version of Ubuntu. You're using the beta. It's suppored in that other channel.
tete
it just says: error: out of disk
beerfromrussia
Where can i download Ubuntu?
tete
i cant change anything there i always must chroot the system and change things there
darolu
WHAT ON EARTH? http://linux.slashdot.org/story/10/03/27/1451238/Ubuntu-Will-Switch-To-Base-10-File-Size-Units-In-Future-Release?from=rss
ddelony
beerfromrussia: Ubuntu.com
Typos_King
tete: soo, how did you try it? that's how's done, other than using grub.cfg :| once at the Grub menu entry, you press 'e' to edi it and add that to the line
zvacet
randomusr: #ubuntu+1
ingcomrbr
Hi there
tete
i changed /etc/default/grub and added it to the extra cmd line
and removed quiet splash
Typos_King
beerfromrussia: have you googled yet?
tete
the strange thing is: when i boot the system via rescue cd, restart, everything is fine
greekbitop
hi everyone
aprilhare
hello. - I want to install thunderbird 3, but I don't want daily build (I depend on stable firefox 3.6 and don't want it wiped over). I do prefer a repo though. is there a repo that hosts thunderbird 3 which doesn't happen to be the daily build team one?
tete
but as soon as i shutdown the pc and turn power off and start again it gives me that error
looks like some flags have been set and prevent booting
Typos_King
tete: error on shutting down or on starting back up?
darolu
aprilhare, I don't know of any repo out of ppa; but you can try downloading the binary from mozilla's website
Typos_King
tete: as you explained earlier it happens 'as' you are shutting down, I gather right before shutting off completely it shows that
aprilhare
darolu: i know of that option. but i'd prefer repo wherever possible
Sandy80d
thanx for the help, e2fsck fixed the problem! This isnt the first time this has happened, the last i just re-installed, could this be a sign that myy SSD is getting worn?
tete
sry my english isnt the best ^^
no i can turn off the pc normal... and i can restart
but when i shut it off and try to start then i get this error
darolu
aprilhare, if daily updates bothers you, you can disable the repository.
tete
restart always works when i insert the cd, install grub, reboot - but shutdown kills somehow grub
darolu
aprilhare, after installing that is.
aprilhare
oh ic
Typos_King
Sandy80d SSD are quite new, I'd think not, filesystem issues can occurr most often from not properly shutting down the system or abrupt poweroffs
zvacet
aprilhare: http://sourceforge.net/apps/mediawiki/ubuntuzilla/index.php?title=Main_Page
aprilhare
dthanks zvacet
crypt-0
deanus, that will remove my video driver
zvacet
aprilhare: np
Typos_King
tete: soo this happens WHEN you're getting to grub, right before Grub menu appears, right?
tete
Typos_King, yes
deanus
crypt-0, how will it? its nothing to do with it.
aprilhare
"64bit users note: there are no 64bit packages in this repository, since Mozilla only releases 32bit builds. For alternative installation options, see here." oh dear i need 64 bit
g_
Hi guys,some 1 knows where firefox places here bookmark on Ubuntu?Please some1 can help me please,thaks!!!
crypt-0
The following packages will be REINSTALLED:dmks
tete
Typos_King, its just like this bug report: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/477430
Typos_King
tete: yeah, I had that for a whle, it worked by using acpi=off noapic
Sandy80d
there is alot of talk about SSDs not lastning as long as conventional hard drives,, and as my ssd is a really cheap one i wouldnt be surprised
tete
no its not like this bug report... i had another one.. but its nearly the same i think
Sandy80d
on the other hand i am using a beta release so there could be some issues there
tete
i will try it now with 9.04..
crypt-0
deanus, http://pastebin.com/V81NbRRd
Typos_King
tete: but there might be a fix lalready in the linux-backports-modules
can't say
tete
how can i install the backport modules?
deanus
crypt-0, I take it it works now
Typos_King
tete: once at the Grub menu entry, you press 'e' to edit it and add that to the line, press Ctrl-X right there to 'boot from line' if you want to test it
diablo_
can anyone help me get my digital output to work
tete
i cant see any grub menu
if i could see it i would really be happy
crypt-0
deanus, nope, but trying to resintall kernel module again....should i reisntall vbox too?
tete
i dont see anything to choose it just starts with the error
Typos_King
tete: you mean the error comes up and you never get to be able to edit it at all?
deanus
crypt-0, no need to, its just the module you are having trouble building
tete
yes
i always must chroot into my system and change the files
when i then restart, it works, but when i shutdown and start grub isnt working anymore
Typos_King
tete: usually if you reboot about twice more the error goes
deanus
crypt-0, you might get more help in #vbox
crypt-0
deanus, * modprobe vboxdrv failed. Please use 'dmesg' to find out why....
m0ar
I went over to Opera as a browser, but emesene still opens links in Firefox. How can I fix this?
ofc Opera is set as my default browser
deanus
crypt-0, I never have a problem so I dont know any better really.. try the #vbox guys..
m0ar, system, prefs, prefered application ?
crypt-0
deanus, ok thanks.
Typos_King
tete: http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-2620.html <--- there, also the other alternate way, using /etc/modules
diablo_
i just installed a turtlebeach riviera in order to produce 5.1 sound and cant get any sound from the spdif
Typos_King
m0ar: I'd think is an 'emesene' or DM setting
ori
Help. when play sauerbraten, and the game loads, it stays grey, and i can't see anything
tete
Typos_King, but acpi is loaded after the kernel loads, doesnt it?
so how could this affect my server because i just dont see any grub screen when i shutdown the pc
i just tried it again: chrooted, grub-install /dev/sda, restart -> works
Typos_King
m0ar: I mean, I use Opera as well, and in my RSS aggregator uses konqueror for links, which I can change as the 'default browser' in system settings for the desktop manager, it doens't bother me though :)
wubba
I have been able to rip some cd's for the last few days. But today when I put a cd in to rip my whole system locks up. I thought maybe it was the software i was using (asunder) so I reinstall. Same thing happened. So I then install Ripper x and the same thing happened. Does this sound like my cd drive has gone bad?
tete
after the system is up and running -> shutdown -h now
grub gets killed
h4f
where can I read about how ubuntu start up ? and which files are invoked ?
peturi
shtudown -h now is evil
because mostly
ddelony
!startup
ubottu
To add programs to start up when you log into your Gnome session go to System>Preferences>Sessions and use the Startup Programs tab. For more information, see https://help.ubuntu.com/community/AddingProgramToSessionStartup - See !boot for starting non-interactive programs at boot
peturi
it disables all the systmem config au dan u need to bkac mbackups
brianherman
wubi died :(
m0ar
deanus: It was the preferred applications, thought opera's question would set it properly
ddelony
!boot
ubottu
Boot options: https://help.ubuntu.com/community/BootOptions - To add/remove startup services, you can use the package 'bum', or update-rc.d - To add your own startup scripts, use /etc/rc.local - See also !grub and !dualboot - Making a boot floppy: https://help.ubuntu.com/community/GrubHowto/BootFloppy - Also see https://help.ubuntu.com/community/SmartBootManagerHowto
Typos_King
tete: not sure, I know grub reads some files from '/' when loading, I know that setting acpi=off worked
ddelony
brianherman: What happened?
tete
Typos_King, acpi=off is set
because when i restart i can see the grub menu
h4f
peturi: why shutdown -h is evil ?
chris_
why cant i install any new programs??
seidos
usb flash drives aren't always detected by my laptop. ideas?
brianherman
ddelony:VFS corrupted :(
m0ar
chris_: Explain proparly.
deanus
m0ar, I dont know then.. thats how I set FF3.5 as default when 3.0 was installed..
brianherman
ddelony: Time to reinstall ya
zvacet
chris_ : did you get any errors
chris_
hold on....one sec.
yofel
peturi, h4f: shutdown -h isn't really evil, but it doesn't take any gui apps/environment into consideration but kills X immediately
Typos_King
tete: so..... you're saying acpi=off was there all along through the error?
olskolirc
I poured nmap into a pdf file that I made and now it won't work with the same command: nmap > nmap.pdf what went wrong it won't open in acroread
Typos_King
heh
acicula
olskolirc: nmap does not produce output in pdf format
ddelony
brianherman: Tom22 has the same problem. You might try booting into Windows and running "chkdsk /r" from a command prompt.
brianherman: Did you have a power failure?
olskolirc
it did at one time acicula but I lost that home made nmap.pdf that I made
h4f
yofel: yeap. that's what it meant for. kill everything immediately
tete
Typos_King, i changed it 10 minutes ago (as you said it)
chris_
Archive: /media/cdrom0/asc-setup.exe
« prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 next »